У США приватну космічну компанію оштрафували на $900 тис. за незаконний запуск супутника — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США приватну космічну компанію оштрафували на $900 тис. за незаконний запуск супутника

Світ
700
Американська Федеральна комісія зв’язку (FCC) змусила приватну компанію Swarm Technologies, яка на початку року запустила чотири крихітні супутники, заплатити штраф у розмірі $900 тис.
Про це пише The Verge.
Тепер протягом трьох років компанії доведеться надавати додаткову документацію в FCC щоразу, коли вона вирішить запустити супутник знову.
Swarm Technologies – нова компанія, яка збирається відправити на орбіту близько 100 інтернет-супутників. Свої перші крихітні супутники SpaceBEE на індійській ракеті PSLV компанія запустила в січні 2018 року, хоча FCC раніше відмовила їй в ліцензії.
Агентство стурбоване тим, що ці космічні апарати занадто малі, їх складно відстежити з Землі і вони можуть зіткнутися з іншими супутниками.
У березні FCC почала розслідування інциденту. Виявилося, що Swarm Technologies не тільки запустив супутники без ліцензії, але і незаконно використовував їх наземні станції в Грузії для зв’язку з ними. А перед запуском компанія провела кілька незаконних випробувань за допомогою аеростатів та іншого обладнання.
Нагадаємо, космічних туристів застерегли від польотів на кораблях Virgin Galactic. Австралійський астронавт Енді Томас вважає, що Апарат SpaceShipTwo моделі VSS Unity може не витримати подорожі на орбіту.
За матеріалами:
The Verge
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас