Найпотужніший в Україні комп'ютер запрацював у Дніпрі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найпотужніший в Україні комп'ютер запрацював у Дніпрі

Технології&Авто
1096
Конструкторське бюро Південне в Дніпрі ввело в експлуатацію новий обчислювальний центр Yuzhnoye SC з найпотужнішим суперкомп’ютером в Україні.
Про це повідомила прес-служба КБ.
Зазначається, що унікальна комп’ютерна система розроблена спеціально для розв’язання інженерних і наукових завдань методами обчислювальної фізики у співпраці зі світовими компаніями IT-сектора – MTI, Hewlett Packard Enterprise, APC, ANSYS.
“Система суперкомп’ютера складається із сотні серверів і близько 4 тисяч обчислювальних ядер на процесорах новітньої архітектури. Загальний обсяг оперативної пам’яті – близько 18 терабайт, для зберігання даних є швидке сховище на 200 терабайт. Всі компоненти суперкомп’ютера об’єднані спеціалізованою високошвидкісною комп’ютерною мережею. Система оснащена гібридними обчислювальними серверами з новітніми графічними прискорювачами і окремими модулями для обробки і візуалізації великих розрахункових даних”, – йдеться в повідомленні.
Пікова продуктивність суперкомп’ютера – 300 терафлопс (300 трильйонів операцій на секунду), що можна порівняти з потужністю тисячі персональних комп’ютерів, що працюють одночасно.
“Доступ до таких обчислювальних ресурсів розширить можливості КБ “Південне” для реалізації нових, нестандартних ідей і ще більше підвищить науково-технічну конкурентоспроможність підприємства”, – йдеться в повідомленні.
У КБ уточнили, що реалізувати проект вдалося завдяки міжнародним комерційним контрактам, без залучення коштів держбюджету.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас