В Ірландії проходять «зелені» тести автобусів з різними силовими агрегатами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Ірландії проходять «зелені» тести автобусів з різними силовими агрегатами

Світ
377
Нові автобуси з низьким рівнем викидів вийшли на вулиці Корка і Дубліна в рамках порівняльних тестів.
Основне завдання порівняльних випробувань – визначити екологічність пасажирського транспорту з різними типами силових агрегатів у реальних умовах експлуатації, передає irishexaminer.
У найближчі місяці в обох містах протестують батарейні і водневі автобуси, а також транспортні засоби, оснащені гібридним силовим агрегатом і двигунами, що використовують в якості пального стиснений природний газ. Крім того, у випробуваннях візьмуть участь авто з модернізованими дизелями.
Всі автобуси будуть проходити випробування за програмою, що імітує реальні умови експлуатації на пасажирському маршруті. Зокрема, водії будуть зупиняти свої машини поблизу зупинок, відкривати і закривати двері, пр. При цьому не будуть перевозити пасажирів під час пробних заїздів.
На борту тестових автобусів аналітики будуть вимірювати параметри транспортних засобів. Для кожної з моторних технологій вони будуть порівнюватися з базовим показником дизеля, що працює на ДП класу Euro VI.
В ході порівняльних тестів проаналізують викиди CO2, вплив різних силових агрегатів на якість повітря, екологічну ефективність відновлюваних видів палива, а також інші критерії, такі, як витрати, економія пального, доступність і інфраструктурні вимоги для кожної з технологій.
Міністр транспорту Шейн Росс заявив, що відповідно до національного плану розвитку з липня 2019 р. Ірландія більше не буде закуповувати для державних міських автопарків автобуси, оснащені тільки дизелем.
«Ми сповнені рішучості зробити правильний вибір машин для нашого громадського транспорту з тим, щоб зробити внесок у декарбонізацію транспортного сектора і поліпшення якості повітря в ірландських містах», – сказав міністр.
Випробування триватимуть до квітня, і всі розглянуті технології будуть протестовані в обох містах.
За матеріалами: enkorr
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас