5 прибуткових стратегій Форексу до початку 2019 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

5 прибуткових стратегій Форексу до початку 2019 року

Фінтех і Картки
2696
Новачки, які прийшли на Форекс з мріями швидко розбагатіти, часто думають, що існує якась універсальна і безпрограшна стратегія заробітку. На жаль, її немає. Стратегій багато, і їх вибір завжди залежить від ситуації на ринку, новинного фону і досвіду трейдера. Сьогодні ми розглянемо 5 стратегій, які при правильному застосуванні принесуть відчутний прибуток вже в найближчі місяці.
5 прибуткових стратегій Форексу до початку 2019 року
Ва-банк – агресивна стратегія для ризикових трейдерів
Плюс стратегії в тому, що для її застосування не потрібно розбиратися з рухом валют на Форексі, довго збирати інформацію і проводити складний аналіз. Вам знадобиться проста математика, сміливість і, звичайно ж, вільні кошти.
Стратегія «Ва-банк» виконується в кілька кроків:
1.Відкрийте тижневий графік цін на Форексі.
2.Виберіть валютну пару, ціна якої відчутніше всього змінювалася за поточний тиждень.
3.Якщо прямо зараз ціна йде вгору, швидко відкривайте ордер на продаж валютної пари (буквально на кілька хвилин, поки динаміка знову не пішла вниз).
4.Якщо ціна вже йде вниз, йдіть в довгу позицію (відкрийте ордер терміном до 7 днів, щоб застати черговий підйом ціни).
Щоб виставити правильний час дії ордера, проаналізуйте цінову динаміку валютної пари за тиждень. Навіть не маючи особливого досвіду в трейдингу, ви швидко помітите, в якому діапазоні стрибає ціна – 10 хвилин, півгодини, годину і т.д.
Скальпинг – стратегія невеликого, але безпечного прибутку
Ця стратегія на Форексі використовується давно, але до кінця 2018-го року обіцяє стати однією з найбільш популярних. А все через порівняно низькі ризики, простоти і принципу «по трошки, але постійно».
Для скальпинга потрібно:
●Відкрити будь-яку позицію і чекати, поки ринок розгорнеться в вашу сторону (наприклад, ви відкриваєте ордер на продаж валюти за вищою ціною, ніж поточна).
●При виконанні потрібних вам умов (ціна виросла), швидко закрити ордер і отримати прибуток ( «зняти спред»).
Успіх скальпинга залежить від декількох факторів. По-перше, щоб отримати відчутний прибуток, варто відкривати якомога більше ордерів за різними валютними парами. По-друге, реагувати на зміну ціни потрібно миттєво, інакше ви ризикуєте закрити ордер на невигідних умовах. Як правило, при скальпингу виставляють ордери дією від 3-4 секунд (!) До 5 годин. Якщо ціна не хитнулася в потрібну сторону, скасовувати угоду.
Метод чотирьох індикаторів – стратегія для ледачих
Тут вам потрібно встановити на графіку обраної валютної пари 4 індикатора: EMA з періодом 7, EMA з періодом 21, ADX і MACD. Не переживайте, вони є в будь-якому торговому терміналі Форексу. Виберіть різні кольори для індикаторів і вивчіть графік.
●Якщо пряма EMA 7 перетнула пряму EMA 21, індикатор ADX піднявся вище позначки 25, а MACD показує висхідний тренд – відкривайте ордер на покупку.
●Якщо EMA 21 перетнула EMA 7, індикатор ADX опустився нижче позначки 25, а MACD показує спадний тренд – відкривайте ордер на продаж.
Ці закономірності обумовлені математично. Але плюс стратегії в тому, що вам не потрібно в них розбиратися. Досить запам’ятати 2 умови для купівлі та продажу валюти, розібратися з графіком і швидко відкривати потрібні ордера.
Пробій лінії тренда – ризикова стратегія для досвідчених трейдерів
Тренд буває висхідним (коли котирування валютної пари демонструють стабільне зростання максимумів і мінімумів) і спадним (коли екстремуми стабільно знижуються). Завдання трейдера – визначити лінію тренда і пробити її. Як це зробити?
1.Знайти графік котирувань валютної пари за вчорашній день.
2.Визначити точки максимуму і мінімуму ціни.
3.Провести лінію тренда (за допомогою спеціальних програм, індикаторів, методу Фібоначчі і т.д.).
4.Виставити ордер на продаж валюти, якщо її ціна пробила висхідний тренд (перевищила встановлений максимум і зберегла цю тенденцію). Ціна ставиться на 10 пунктів вище, ніж вчорашній максимум.
5.Виставити ордер на покупку, якщо ціна пробила спадний тренд (опустилася нижче зафіксованого мінімуму). Тут потрібно поставити ціну на 10 пунктів нижче вчорашнього мінімуму.
6.Якщо ви встановили обидва ордера (адже часто ціна пробиває тренд кілька разів за день), при спрацьовуванні одного з них другий потрібно видалити.
Ця стратегія приносить гарантований прибуток, але тільки за однієї умови – ви абсолютно точно визначили тренд. Якщо немає, ризикуєте піти в мінус.
Торгівля CFD – універсальний заробіток на цінних активах
Найменш ризикована і найбільш прибуткова стратегія до початку 2019 року. Її суть полягає в тому, що ви купуєте не конкретні активи, а так звані контракти на різницю цін (Contract for difference, CFD). Як це відбувається?
Сторони (трейдер і брокер) укладають договір, в якому прописано зростання або падіння ціни конкретного активу. Коли ця умова виконується, сторона, яка купила CFD, отримує прибуток у вигляді різниці ціни активу.
Наприклад, ви купуєте контракт на 100 акцій вартістю по 10 доларів (всього на 1000 доларів). А потім їх ціна зростає до 15 доларів, і ви отримуєте 5х100 = 500 доларів чистого прибутку. Більш того, ви можете взяти у брокера ще 1000 доларів в борг (кредитне плече) і заробити в 2 рази більше.
Єдина заковика – потрібно знайти вигідні контракти, які точно спрацюють і принесуть прибуток. Вирішити проблему допоможе сервіс саме nextmarkets.com. Це німецько-мальтійський стартап, який дозволяє торгувати CFD на цінні папери та акції, валюти, індекси і багато інших активів. Працювати можна як самостійно, так і під кураторством відомих тренерів.
Стартап nextmarkets.com пропонує також приклади стратегій онлайн-трейдингу з повним описом і всім необхідним для застосування. Наприклад технології свінг-трейдингу Ви можете знайти тут (німецькою мовою).
Як правильно використовувати стратегії Форексу?
Ще раз уважно вивчіть кожну описану стратегію. І виберіть ту, яка здається вам максимально зрозумілою. Потім протестуйте обрану стратегію з невеликими вкладеннями. Паралельно фіксуйте, який прибуток і в які терміни вона вам приносить. Якщо зможете вийти на стабільний дохід, стратегія вам підходить. Але не забувайте, що стратегії можна комбінувати або використовувати по черзі. Головне, щоб вони у вас працювали.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас