У ДПСУ розповіли, куди найчастіше подорожували українці в цьому році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ДПСУ розповіли, куди найчастіше подорожували українці в цьому році

Особисті фінанси
828
Українці цього року найчастіше подорожували до шести європейських країн, а також Єгипту та Туреччини. Як повідомляє Державна прикордонна служба України, про це свідчать попередні результати пропускних операцій року, що минає.
Зазначається, що у 2018 році українці найчастіше подорожували, як і торік, до Польщі, Угорщини, Молдови, Румунії, Білорусі, Словаччини, Єгипту (збільшення на 350 тис. осіб) та Туреччини.
Разом з тим збільшилась кількість поїздок громадян України до Німеччини (+165 тис.), Італії (+125 тис.), Іспанії (+50 тис.), Греції та Данії (+30 тис.), Австрії та на Кіпр (по +25 тис.), Латвії (+20 тис.), Болгарії та Чехії (по +15 тис.), Естонії та Швейцарії (по + 10 тис.).
Також нагадується, що нещодавно голова Держприкордонслужби Петро Цигикал повідомляв про стале зростання обсягів пропускних операцій – в середньому на 4%.
При цьому 71% осіб становлять громадяни України (66,4 млн осіб), а іноземці – 29%. Крім того, Цигикал зазначав, що кількість подорожуючих українців, у порівнянні з минулим роком, збільшилася на 6%. Зокрема фіксується збільшення поїздок громадян України через кордон зі Словаччиною (на 22%) та Румунією (на 17%), а також повітряним сполученням (загалом це 10,7 млн осіб, попит на авіаподорожі підвищився на 29%).
До речі, непогано заощадити в подорожах допомагають кредитні картки. Ми якраз відібрали кілька вигідних кредитних карток для тих, хто не уявляє своє життя без мандрівок.

Обрати картку 🏝

За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас