У США назвали найбільші виклики для майбутніх виборів в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США назвали найбільші виклики для майбутніх виборів в Україні

Казна та Політика
935
Для майбутніх президентських і парламентських виборів в Україні сьогодні існує низка викликів, здатних серйозно нашкодити електоральному процесу.
Серед них – гібридна агресія Кремля, можливість нових збройних провокацій з боку Росії, а також підконтрольні олігархам ЗМІ і популізм окремих кандидатів, сказав у коментарі Укрінформу за результатами засідання в середу Трансатлантичної цільової групи з питань виборів в Україні і громадянського суспільства представник Німецького Фонду Маршалла в США Джонатан Катц.
“Перш за все, найбільш важливо забезпечити проведення вільних, справедливих і прозорих виборів”, – зазначив експерт у контексті основних вимог до будь-якого виборчого процесу.
Водночас, за його словами, вибори президента і парламенту, заплановані в Україні на наступний рік, “викликають особливе занепокоєння в зв’язку зі спробами Росії втрутитися в процес”. Він підкреслив, що, з досвіду, росіяни здійснювали такі спроби як в передвиборний період, так і безпосередньо в день голосування.
“Передусім, це питання кібербезпеки”, – пояснив експерт, додавши, що в цьому контексті США та інші країни Заходу взаємодіють з Україною.
Крім того, за його словами, не виключаються нові військові провокації з боку Росії, “в тому числі масштабні”. У зв’язку з цим експерт згадав, що в разі їх виникнення, частковий військовий стан в Україні, введений на 30 днів, може бути продовжено, і це також матиме потенційний негативний вплив на електоральний процес.
Паралельно, за його словами, для виборів в Україні існують виклики внутрішнього характеру, пов’язані з забезпеченням чесного і прозорого майданчика для всіх кандидатів. Зокрема, мова йде про кампанії ЗМІ, які контролюються олігархами і політичними фракціями і здійснюють підтримку тільки окремих кандидатів.
“Україна має міцне громадянське суспільство, проте незалежні медіа не є такими потужними, як мало б бути. Це дійсно обмежує і створює виклики для нових кандидатів, які висувають свої кандидатури, в плані спілкування з українським суспільством під час виборів”, – пояснив експерт.
Ще одним викликом Джонатан Катц назвав використання популістських підходів потенційними учасниками майбутніх виборів.
“Незрозуміло, хто з кандидатів дійсно прихильний реформам, хто реально буде відстоювати курс на євроатлантичну інтеграцію, підтриману більшістю українців, і хто по-справжньому кине виклик корупції”, – зазначив експерт.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас