"Рятуйтеся втечею": легендарний економіст напророкував крах фондових ринків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Рятуйтеся втечею": легендарний економіст напророкував крах фондових ринків

Світ
6659
Відомий економіст, колишній глава Федеральної резервної системи (ФРС) США, який очолював американський центробанк майже 20 років, Алан Грінспен закликав інвесторів по всьому світу “готуватися до гіршого”.
Економіст підкреслив, що найтриваліший з 1960-х рр. період зростання фондового ринку США добігає кінця, а можливе падіння акцій варто розглядати як останню можливість “врятуватися втечею”.
“Реакція останніх днів”, коли фондові майданчики втратили 4,4 трлн доларів капіталізації і вперше з 2008 р. ризикують завершити рік у мінусі по всіх індексах, показує, що “бичачий” ринок підійшов до кінця, сказав Грінспен.
“Я буду дуже здивований, якщо ринок стабілізується тут, а потім знову піде на зліт. Таке траплялося в минулому. Проте, після закінчення цієї хвилі (ралі) для інвесторів настане час рятуватися втечею”, – заявив Грінспен.
Економіка США, за його словами, ризикує повернутися в стан 1970-х і початку 1980-х рр., коли розгін інфляції наклався на зростання безробіття.
Нагадаємо, фінансові ринки похитнулися в останні тижні – інвестори активізували продажі на тлі повідомлень про торговельну війну США з Китаєм.
Крім того, на ринки тисне зростання побоювань з приводу сповільнення світової економіки. Так, МВФ уже попередив світ про глобальну кризу, яка, за прогнозами Фонду, настане через падіння вартості основних сировинних продуктів.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас