Nokia, Elisa і Efore встановили базову станцію з рідинним охолодженням (Інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Nokia, Elisa і Efore встановили базову станцію з рідинним охолодженням (Інфографіка)

Технології&Авто
1172
Компанії Nokia, Elisa та Efore оголосили про введення в експлуатацію базової станції з рідинним охолодженням, яка встановлена на будівлі житлового будинку в столиці Фінляндії Гельсінкі.
Стверджується, що це перший в світі пристрій подібного типу, який задіяний в стільникових мережах.
Особливістю базової станції є технологія рециркуляції: тепло, яке виробляє пристрій, направляється в систему опалення житлового будинку, що скорочує витрату традиційної енергії в цій системі. В ході випробувань цього рішення експертами Nokia спостерігалося скорочення викидів двоокису вуглецю на 80% і скорочення енергоспоживання на 30%.
«Це дуже істотна економія як для операторів зв’язку, так і для власників будівель», — запевняють розробники і підкреслюють, що відмова від повітряного охолодження не тільки скорочує енергоспоживання, але і робить базові станції практично безшумними.
Nokia, Elisa і Efore встановили базову станцію з рідинним охолодженням (Інфографіка)
Базова станція з рідинним охолодженням була розроблена фахівцями лабораторії Nokia Bell Labs і виготовлена на фабриці Nokia в Оулу (Фінляндія). Система рідинного охолодження була створена енергетичною компанією Efore. Встановлення базової станції в Гельсінкі виконав телекомунікаційний оператор Elisa.
Фінський центр технічних досліджень (VTT Technical Research Centre of Finland) провів оцінку екологічних та енергетичних параметрів нової базової станції і порівняв їх з аналогічними параметрами традиційних базових станцій, що використовують повітряне охолодження.
“Ми провели ретельні дослідження і випробування базових станцій з рідинним охолодженням в операторській мережі. Перше комерційне впровадження такої базової станції дозволить на практиці оцінити переваги цих станцій для Elisa та інших компаній, які переходять на технологію 5G. Ми також побачимо, якою мірою широке поширення цих базових станцій допоможе знизити негативний вплив інформаційних і комунікаційних технологій на живу природу. Ми будемо і надалі розглядати всі можливості для підвищення ефективності та екологічності своїх продуктів і послуг. Цей проект є важливим кроком в цьому напрямку», — зазначив представник компанії Nokia Пекка Сандстрем (Pekka Sundström).
За матеріалами:
Servernews
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас