Кличко: 7 млрд грн планується направити на розвиток транспортної інфраструктури Києва в 2019 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кличко: 7 млрд грн планується направити на розвиток транспортної інфраструктури Києва в 2019 р.

Казна та Політика
326
Влада Києва в 2019 році продовжить поліпшувати транспортну інфраструктуру столиці, для чого передбачила фінансування на повну реконструкцію фунікулера, будівництво станцій метро на Виноградар і добудову Подільсько-Воскресенського моста.
Про це повідомив міський голова Віталій Кличко.
“Доходи бюджету заплановані в розмірі понад 57 млрд грн. Ми продовжимо глобальний ремонт доріг, оновлення інфраструктури, реконструкцію дитсадків і шкіл, відновлення київських парків, скверів, туристичних об’єктів і публічних просторів столиці”, – сказав він на брифінгу в середу в Києві.
За словами мера, на розвиток транспортної інфраструктури Києва в 2019 році планується направити 6,9 млрд грн.
“Зокрема, це і фінансування будівництва станцій метро на Виноградар, і кошти на добудову Подільсько-Воскресенського моста. Плануємо повну реконструкцію Київського фунікулера”, – розповів Кличко.
Він також зазначив, що саме на 2019 рік припадає активна фаза реконструкції Шулявського шляхопроводу.
Мер розповів, що в Києві в наступному році з’являться нові туристичні об’єкти.
“Ми вже почали будувати міст, який з’єднає Володимирську гірку з Аркою дружби народів. Плануємо відкрити його в кінці весни. Він стане ключовою частиною великого туристичного маршруту по історичних місцях центру столиці”, – зазначив В.Кличко.
При цьому він додав, що в рамках облаштування туристичного маршруту будуть також оновлені Пейзажна алея, Алея художників, історичні фонтани столиці.
Міський голова також повідомив, що в 2019 році продовжиться реконструкція і столичного зоопарку. Так, уже навесні будуть відкриті після оновлення три озера поруч зі входом на територію зоопарку і будівля для зимівлі птахів, а протягом року – новий вхід, приматник і один з найбільших у Києві акваріумів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас