У Prozorro дозволили укладати рамкові угоди на 4 роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Prozorro дозволили укладати рамкові угоди на 4 роки

Казна та Політика
998
У Системі електронних закупівель Prozorro запровадили нову функцію — укладання рамкових угод на купівлю товарів та послуг терміном до чотирьох років.
Зазначається, що це дозволить суттєво спростити процес проведення державних тендерів як для замовників товарів та послуг, так і для компаній, які ці товари та послуги надають. Зокрема, спроститься процедура укладання угоди та перевірки потенційних компаній-переможців.
«Згідно з процедурою, державний замовник підписує рамкову угоду відразу з кількома компаніями-постачальниками (мінімум трьома), яких обирають у ході прозорого аукціону. Постачальники подають тендерні пропозиції, проходять попередню кваліфікацію за неціновими критеріями, а потім змагаються на аукціоні. З переможцями (а їх буде кілька) укладається рамкова угода. Система Prozorro відразу фіксуватиме ціни кожного переможця за одиницю товару», — пояснюють у Мінекономіки.
Зазначається, що після укладання таких угод їхні підписанти отримуватимуть автоматичні запрошення взяти участь в аукціоні та оновити вказану ними ціну. Водночас, нововведення не стосується замовлення державними органами послуг з виконання певних робіт.
Остаточне запровадження даної функції очікується у першому кварталі 2019 року.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас