На OLED-дисплеї для смартфонів припало понад 60% ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На OLED-дисплеї для смартфонів припало понад 60% ринку

Технології&Авто
252
На панелі, створені на базі органічних світлодіодів (OLED), припало понад 60% світового ринку дисплеїв для смартфонів за підсумками третього кварталу.
Про це повідомляє новинне агентство Yonhap з посиланням на дані дослідницької компанії IHS Markit.
Експертами було підраховано, що в липні-вересні 2018 року продажі мобільних дисплеїв у глобальному масштабі склали 10,7 млрд доларів, а OLED-сегмент показав обсяг в 6,6 млрд доларів. Частка OLED-екранів досягла рекордних 61,1%, тоді як в першій чверті 2017 року вона вимірювалася 35%.
Зростання поширення OLED-панелей фахівців пояснюють підвищенням попиту на гнучкі дисплеї на основі органічних світлодіодів.
Найбільшим виробником OLED-панелей для смартфонів залишається Samsung Display, яка записала в актив близько 93,3% ринку за підсумками третього кварталу 2018 року, а частка в сегменті гнучких продуктів склала 94,2%.
“На ринку малих і середніх OLED-дисплеїв, що використовуються в смартфонах, Samsung домінує завдяки своїй приголомшливій технології. Ця присутність навряд чи зміниться”, – вважає ринковий спостерігач, думку якого наводить Yonhap.
Аналітики Display Supply Chain Consultants (DSCC) прогнозують 150-відсоткове зростання виручки від продажу гнучких дисплеїв у найближчі кілька років і більш ніж 170-відсоткове зростання поставок такої продукції. Водночас інші фахівці сумніваються в перспективах пристроїв зі складаними екранами на ринку, зазначаючи, що споживачі можуть виявитися не готовими до високої ціни таких гаджетів.
На думку DSCC, ринок гнучких дисплеїв набиратиме обертів поступово. Очікується, що в 2019 році поставки таких екранів досягнуть 3,1 млн штук на тлі виходу перших смартфонів нового, складаного форм-фактора.
Аналітики IHS Markit очікують, що на тлі зростання попиту з боку виробників смартфонів і планшетів поставки гнучких дисплеїв типу AMOLED (активна матриця на органічних світлодіодах) до 2025 року перевищать 50 млн штук. До цього ж часу сумарні поставки всіх видів AMOLED-панелей, включаючи складні і гнучкі дисплеї, очікуються на рівні 825 млн штук. Екрани, здатні складатися навпіл, займуть в цьому обсязі близько 6%.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас