У Південній Кореї побудують гігантський напівпровідниковий кластер — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Південній Кореї побудують гігантський напівпровідниковий кластер

Світ
525
Навіть в умовах глобальної економіки влада будь-якої країни зобов’язана захищати і захищає місцевого виробника. Свого часу, наприклад, влада Південної Кореї допомогла субсидіями компанії Hynix, коли інші виробники пам’яті не тільки вимагали її крові (визнати банкрутом), але також руками національних регуляторів виставляли загороджувальні мита на пам’ять DRAM її виробництва.
Тоді Hynix вистояла, хоча незабаром двоє з нападників збанкрутували самі і зникли на звалищі історії.
Німецька Qimonda і японська Elpida не знайшли підтримки у національної влади – і більше їх немає. Але на цьому виклики не закінчилися.
В напівпровідниковій галузі, як і у всій світовій економіці, виникають турбулентності, які загрожують поставити на межу виживання якщо не всіх, то багатьох.
Судячи з усього, в уряді Південної Кореї добре розуміють, що навіть такі великі компанії, як Samsung і SK Hynix, не зможуть самостійно витягнути всю напівпровідникову галузь країни. Але навіть якщо вони самі вистоять, залишається безліч середніх і дрібних компаній, які гарантовано постраждають без державної підтримки. Тому в надрах уряду Республіки Корея народився план створити гігантський напівпровідниковий кластер, який став би гарантією збереження та підтримки бізнесу безлічі національних компаній. І, звичайно ж, такий кластер зможе розраховувати на державні субсидії, якщо в цьому виникне потреба.
Реалізація плану намічається в першій половині 2019 року. Попередньо в проекті беруть участь 50 компаній. Деталі проекту будуть з’ясовані пізніше, як і немає поки що певного місця для будівництва заводів. Всього в рамках кластера будуть побудовані чотири виробничі напівпровідникові фабрики, а також корпуси для розробників і філій компаній.
Проект включає участь проектувальників чіпів, дослідних груп за матеріалами і техпроцесами. З гігантів у проекті поки що засвітилася одна компанія SK Hynix. Про масштаби проекту можна судити хоча б з того, що SK Hynix обіцяє в наступні 10 років витратити на кластер 120 трлн вон – це $106 млрд! На закладку перших цехів і розробку проекту компанія витратить 1,6 трлн вон або близько $1,4 млрд.
Цей кластер розглядається владою як будівництво 21 століття. Це буде найбільш передове підприємство у світовій практиці і, мабуть, одне з найбільших, хоча ми поки що не знаємо запланованої потужності заводів. Введення в дію кластера влада Республіки Корея вважає гарантією подальшого відриву хай-тека країни від зарубіжних конкурентів і, звичайно ж, основою подальшого благополуччя галузі та місцевої економіки. Роботою в кластері збираються зайняти 10 000 осіб, що також стане вирішенням проблем з відпливом мізків за кордон.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас