Євросоюз став на захист банків від "безнадійних кредитів" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євросоюз став на захист банків від "безнадійних кредитів"

Кредит&Депозит
377
Європейський парламент та Європейська Рада підтримали пропозиції Єврокомісії щодо зменшення ризиків для банківського сектору, зокрема, шляхом уникнення накопичення в європейських банківських установах так званих «безнадійних кредитів».
Повідомлення про це оприлюднено на сайті Єврокомісії.
Вжиті заходи передбачають, що європейські банки матимуть право засновувати зовнішні фонди для покриття ризиків, які пов’язані з кредитами, що у майбутньому можуть стати «безнадійними». Такий крок дозволить банкам уникати накопичення «непокритих» рахунків у власній балансовій звітності та дозволить банкам виконувати своє завдання з фінансування економіки та підтримки економічного зростання.
«Ми працювали над цим питанням кілька років, щоб зміцнити стійкість європейського банківського сектору. Сьогоднішня угода матиме наслідком зменшення «безнадійних» кредитів у балансі банків та дозволить їм фінансувати наші бізнес-структури. Розраховую на те, що Європейський парламент та Європейська Рада швидко дійдуть згоди також щодо розвитку вторинного ринку таких зобов’язань та сприятимуть покриттю боргів», – зазначив з цього приводу Віце-президент Єврокомісії з питань фінансової стабільності, фінансових послуг та ринку капіталів Валдіс Домбровскіс.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас