Зростання прибутків європейських компаній може виявитися нульовим в 2019 році - Citi — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання прибутків європейських компаній може виявитися нульовим в 2019 році - Citi

Фондовий ринок
278
Прибутки європейських компаній можуть показати нульове зростання в 2019 році в умовах серйозної ринкової невизначеності і підвищеної волатильності, вважають експерти Citi.
Прогноз аналітиків передбачає темпи збільшення прибутків компаній з індексу Stoxx Europe 600 на 0-5% в наступному році.
Експерти Citi не відкидають, що в першому кварталі 2019 року падіння фондового індексу складе 5-10%, проте за підсумками всього року індикатор зафіксує підйом завдяки зростанню котирувань акцій і підвищення компаніями дивідендів.
Європейський фондовий ринок завершує 2018 рік на досить сумній ноті в зв’язку з низкою факторів, що викликають побоювання у інвесторів, – від посилення кредитно-грошової політики світовими центробанками до торговельних суперечок і політичних ризиків.
Багато експертів, як і раніше, очікують, що прибутки європейських компаній будуть рости в наступному році, однак є й ті, хто вказує на надмірну оптимістичність подібних прогнозів, особливо з урахуванням погіршення статданих.
В Citi, однак, відзначають можливість позитивних сюрпризів, які створюють потенціал для зростання фондового ринку.
“Рекордний чистий відтік коштів інвесторів відображає побоювання інвесторів, пов’язані з політичними ризиками в регіоні, і, таким чином, бар’єр для позитивних сюрпризів є досить низьким, – зазначає аналітик Citi Джонатан Стаббс. – Ми очікуємо, що європейські фондові індекси будуть коливатися в широкому діапазоні в 2019 році, причому перше півріччя буде більш слабким”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас