Кредити готівкою під 0,01% річних виявились найдорожчими в Україні – аналітики Finsee — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кредити готівкою під 0,01% річних виявились найдорожчими в Україні – аналітики Finsee

Кредит&Депозит
16844
Розрахувавши переплату за кредитами готівкою 12 банків, аналітики сайту Finsee.com дійшли несподіваного висновку – найдорожчими для клієнтів виявились пропозиції під 0,01% річних.
Кредити готівкою під 0,01% річних виявились найдорожчими в Україні – аналітики Finsee
Переплата за позикою зараз може складатися з двох – чотирьох видів платежів залежно від банку: власне процентної ставки, комісії за видачу кредиту, щомісячної комісії та страховки.
При цьому позичальники часто припускають, що комісія в розмірі 4% на місяць приблизно дорівнює 48% річних. Однак в дійсності це зовсім не вірно – комісія розраховується від початкової суми кредиту, а процентна ставка – від середньої суми за увесь строк.
У результаті, якщо взяти кредити під 0,01% річних з комісією 3,33-4,59% на місяць, то загальна переплата за ними є майже вдвічі вищою, ніж за позиками під 52-56% річних.
Додатково низька відсоткова ставка компенсується або страховкою, або комісією за видачу кредиту. Саме тому два банки, які пропонують позики під 0,01% річних, і опинились у самому низу рейтингу Finsee.
Дана ситуація характерна для незначних сум – до 50 тис. грн. Великі кредити без застави видаються, як правило, під 30-37% річних, а комісії та страхові платежі за ними є набагато меншими. Відповідно, якщо взяти кредит на 100 тис. грн., то рівень переплати за ним буде, у середньому, на 13% нижчим, ніж за позикою на 10 тис. грн.
Порівняти кредити готівкою 12 банків за сумою усіх платежів можна на калькуляторі.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас