Кредитори Венесуели вимагають дострокового погашення бондів на $1,5 млрд після пропуску платежу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кредитори Венесуели вимагають дострокового погашення бондів на $1,5 млрд після пропуску платежу

Світ
430
Група власників венесуельських держоблігацій вимагає від уряду Венесуели дострокового погашення бондів і виплати відсотків після чергового пропуску платежу, пише The Wall Street Journal.
Мова йде про євробонди на $1,5 млрд, термін погашення яких настане лише в 2034 році. Минулого тижня ціна паперів цього випуску опустилася до 27,75 цента на $1 номіналу.
Група з п’яти інвестиційних компаній вклала близько $380 млн в суверенний борг Венесуели. За даними S&P Global Ratings, Венесуельський уряд допустив дефолт за цими паперами ще в січні. З урахуванням цього порушення та обсягів інвестицій ці кредитори вправі вимагати негайної виплати, заявив юрист вашингтонського відділення Robbins, Russell, Englert, Orseck, Untereiner & Sauber Марк Стенсіл, що представляє інтереси інвесткомпаній.
“На жаль, Республіка (Венесуела – Ред.) припинила виплати за цими бондами. Отже, мої клієнти скористалися своїми правами в силу договору, щоб захистити свої інтереси”, – сказав він.
З кінця 2017 року Венесуела неодноразово пропускала платежі за держоблігаціями і борговими зобов’язаннями держкорпорацій, включаючи нафтову Petroleos de Venezuela SA (PDVSA). Однак вперше за цей час кредитори вимагають повної оплати боргу.
Професор економіки з Університету Дьюка Міту Гулаті вважає, що їхній приклад можуть наслідувати й інші групи інвесторів.
Єдиний випуск боргових зобов’язань, за яким Венесуела продовжує виплати у строк, – доларові євробонди PDVSA на $2,5 млрд з терміном обігу до 2020 року.
Ці зобов’язання забезпечені контрольним пакетом акцій американської нафтопереробної компанії Citgo Holding Inc. Тобто, якщо PDVSA не виплатить купон в строк, у власників облігацій з’явиться можливість заявити права на Citgo – найважливіший Венесуельський актив в США.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас