Штучна голова обдурила сканер обличчя смартфонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Штучна голова обдурила сканер обличчя смартфонів

Фондовий ринок
815
Ресурс Forbes нещодавно вирішив кинути виклик системам розпізнавання за обличчям для мобільних пристроїв, використовуючи муляж голови людини, надрукований на 3D-принтері.
Муляж був виготовлений з використанням технології 3D-друку студією Backface з Бірмінгема, що спеціалізується на наданні поліграфічних послуг. Системою з 50 камер був зроблений знімок, який представив повне тривимірне зображення.
Виготовлення муляжу зайняло кілька днів, а вартість кінцевого продукту склала 300 фунтів стерлінгів. Потім підробку випробували на декількох новітніх смартфонах на Android і iOS, щоб зрозуміти, наскільки легко їх можна зламати. У числі Android-смартфонів для перевірки вибрали моделі LG G7 ThinQ, Samsung S9, Samsung Note 8 і OnePlus 6.
Також був протестований iPhone X. Всі системи розпізнавання за обличчям Android смартфонів піддалися на хитрощі. Лише iPhone X компанії Apple залишився неприступним. Про те, що системи розпізнавання облич для платформи Android менш безпечні, ніж система Apple Face ID, відомо давно.
Деякі з них можна обдурити навіть за допомогою фотографії. Разом з тим, як відомо, і систему розпізнавання Apple теж вдавалося в минулому обдурити за допомогою 3D-муляжу голови, виготовленого більш витонченим способом.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас