Інвесткомпанія UMG надасть 500 млн грн фіндопомоги "Веско" і Дружковському РУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвесткомпанія UMG надасть 500 млн грн фіндопомоги "Веско" і Дружковському РУ

Фондовий ринок
390
Єдиний акціонер ПАТ “Веско” і ПрАТ “Дружківське рудоуправління” (обидва – Донецька обл.), контрольованих “Систем Кепітал Менеджмент” (СКМ) через свою “дочку” Vesco Limited (Кіпр), прийняв рішення про отримання безпроцентної поворотної фінансової допомоги в розмірі 500 млн грн від інвестиційної компанії UMG.
Згідно з офіційними повідомленнями ПАТ “Веско” і ПрАТ “Дружківське рудоуправління” в системі розкриття інформації НКЦПФР, компанії отримають фіндопомогу в розмірі 440 млн грн і 60 млн грн відповідно.
UMG Investments є афілійованою особою обох компаній.
Vesco Limited володіє 100% акцій ПАТ “Веско” і ПрАТ “Дружківське рудоуправління”.
За даними Держреєстру, кінцевим бенефіціаром обох компаній є Ринат Ахметов.
“Веско” створено в 1994 році шляхом перетворення орендного підприємства “Веселовський рудник з видобутку вогнетривких глин”, заснованого на базі однойменного рудника, який був виведений в окреме виробництво зі складу Дружківського рудоуправління тресту “Вогнеупорнеруд” в 1967 році. Є найбільшим в Україні підприємством з відкритого видобутку глин, що володіють високою пластичністю, білим кольором і міцністю після випалювання, використовуваних для виробництва керамічної плитки, порцеляни, фаянсу, скла, кришталю, електроізоляторів, санфаянсу, цегли і черепиці.
“Дружківське рудоуправління” засноване в 1993 році. Спеціалізується на видобутку керамічної і вогнетривкої глини для виробництва вогнетривів, а також формувального піску.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас