Каліфорнія до 2040 року повністю позбудеться бензинових автобусів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Каліфорнія до 2040 року повністю позбудеться бензинових автобусів

Світ
172
Каліфорнія прийняла рішення купувати з 2029 року тільки електричні автобуси, а до 2040 року повністю позбутися бензинового громадського транспорту. Очікується, що нове правило потребуватиме виробництва і купівлі понад 14 000 нових автобусів з нульовим рівнем викидів.
Мері Ніколс (Mary Nichols), голова Каліфорнійської ради з повітря і ресурсів (CARB), яка одноголосно проголосувала за те, щоб зробити Каліфорнію першим штатом з такими зобов’язаннями, на початку цього місяця повідомила, що Каліфорнія повинна «просувати більш прогресивні стандарти», ніж федеральний уряд через хронічне забруднення повітря штату, який, крім іншого, призводить до астми і серцевих захворювань.
Цей крок є результатом багаторічної роботи CARB з індустрією та групами громадської охорони здоров’я. До речі, він йде врозріз з діями адміністрації президента Дональда Трампа, спрямованими на зниження стандартів ефективності використання пального і на сприяння використанню викопного палива. Відповідаючи минулого місяця на запитання щодо доповіді уряду про можливі катастрофічні наслідки неконтрольованого глобального потепління для економіки, президент США сказав: «Я не вірю. Люди, подібні до мене, мають дуже високий рівень інтелекту, і ми не зобов’язані вірити в подібне». Але Каліфорнія вирішила не чекати, поки федеральний уряд змінить думку, і розпочала програму переведення громадського транспорту на електрику (більшість автобусів зараз використовують бензин і дизельне пальне).
Нова постанова Каліфорнії, ясна річ, велике благо для компаній-виробників електричних автобусів на кшталт Proterra (14-річна компанія з каліфорнійського Бьорлінгейма), яка залучила приблизно півмільярда доларів від інвесторів для створення своїх машин з нульовим рівнем викидів. Також вона може потенційно допомогти китайському гіганту автомобілебудування BYD, який, як повідомляється, займається електрифікацією систем громадського транспорту по всьому Китаю і наразі розширює свою присутність на міжнародних ринках.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас