НБУ розширив перелік підстав для проведення інспекційних перевірок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ розширив перелік підстав для проведення інспекційних перевірок

Казна та Політика
351
Національний банк розширив перелік підстав для проведення інспекційних перевірок з метою посилення захисту вкладників і кредиторів банків.
Про це повідомляє прес-служба НБУ.
“Національний банк для посилення захисту вкладників і кредиторів банків запровадив додаткову підставу для проведення позапланової інспекційної перевірки. Зокрема, Національний банк матиме право прийняти рішення про проведення позапланового інспектування у разі необхідності перевірки виконання банком встановлених регулятором вимог або обмежень”, – йдеться у повідомленні.
Крім того, НБУ визначив можливість запрошення представників об’єкта перевірки на засідання Комітету з питань нагляду та регулювання діяльності банків, нагляду (оверсайту) платіжних систем під час розгляду результатів інспекційної перевірки. Їх можуть запросити за пропозицією Національного банку або за клопотанням самого об’єкта перевірки.
Зазначені зміни внесені до Положення про організацію та проведення інспекційних перевірок, затвердженого постановою Правління Національного банку України від 12 грудня 2018 року № 136, яка набирає чинності з 15 грудня 2018 року.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас