Контрабандні товари в Україні дедалі частіше реалізуються онлайн - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Контрабандні товари в Україні дедалі частіше реалізуються онлайн - експерт

Фінтех і Картки
2551
Незаконна діяльність онлайн-торговців створює ґрунт для стрімкого розвитку нелегального ринку контрабандних товарів в Україні.
За словами Костянтина Гамкрелідзе, старшого партнера юридичної компанії Dega Partners, адвоката, сьогодні вже 80% незаконно імпортованих товарів реалізується онлайн.
Внаслідок порушення митних правил та контрабандного імпорту бізнес зазнає збитків, а держава щорічно, за даними Державної прикордонної служби, втрачає 4 млрд доларів.
Переважна кількість незаконно провезених на територію України товарів реалізується онлайн, де ділкові, який займається збутом, легше сховатися за офіційним брендом і уникнути правової відповідальності, оскільки при реєстрації сайту не запитуються відомості про його власника.
За даними GfK, обсяг ринку електронної комерції в Україні досяг 65 млрд грн, а близько 7 млн українців регулярно купують товари онлайн.
“Покарати порушників практично неможливо через відсутність суб’єкта порушника або складність його ідентифікації в онлайн-просторі. Тому сьогодні потрібно впроваджувати нові методи боротьби з продажем контрабанди через інтернет. Найбільш ефективним способом є заборона на використання торгової марки офіційного виробника, який дозволяє закривати до 90% онлайн-торговців в досудовому порядку і, відповідно, розчистити майданчик для реалізації продукції від офіційних представників», – зазначає Костянтин Гамкрелідзе.
На його думку, держава повинна якомога швидше врегулювати обіг товарів на території країни за допомогою механізмів, які не дозволять ринку незаконного імпорту розростатися такими швидкими темпами. В іншому випадку це може стати непереборною перешкодою для зближення України з ЄС, оскільки країна з мільярдними оборотами контрабанди в Європі не потрібна.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас