Міністр економіки ФРН назвав умову для будівництва "Північного потоку - 2" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністр економіки ФРН назвав умову для будівництва "Північного потоку - 2"

Енергетика
2021
Газопровід “Північний потік – 2” може бути прокладений, “якщо водночас будуть збережені ключові інтереси України”.
Про це міністр економіки ФРН Петер Альтмаєр (Peter Altmaier) заявив в інтерв’ю агентству Reuters.
До них він відніс, зокрема, збереження транзиту газу через територію України після 2019 року. Оплата за транзит газу становить чверть доходів українського держбюджету, повідомив раніше уповноважений уряду ФРН з міжгромадської співпраці з Росією Дірк Візе (Dirk Wiese).
Альтмаєр підкреслив, що і після загострення конфлікту між Москвою і Києвом в результаті інциденту в Керченській протоці він не має наміру поступатися закликам США і України, а також членів Християнсько-демократичного союзу (ХДС) відмовитися від будівництва “Північного потоку – 2”. При цьому міністр назвав дії російської сторони в протоці “великою помилкою”, яка “не покращила позицію Росії в інших питаннях”.
Газопровід повинен бути прокладений по Балтійському морю паралельно з вже наявним “Північним потоком”. Роботи планується завершити в 2019 році.
Зрив проекту і постачання російського газу іншими газопроводами не дозволять ФРН знизити залежність від Росії, зазначив Альтмаєр. За його словами, більш високий рівень незалежності допустимий в тому випадку, якщо Німеччина На додаток до довгострокових газових контрактів створить інфраструктуру для імпорту скрапленого газу з інших країн. Міністр закликав до предметних дебатів щодо європейських інтересів в питанні енергопостачання, оскільки в найближчі роки Європа і, зокрема, Німеччина, зіткнуться з “сильним зростанням попиту на газ”.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас