День фінансів, 14 грудня: заборона на паркування, перспективи е-гривні, нові норми споживання газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 14 грудня: заборона на паркування, перспективи е-гривні, нові норми споживання газу

978
П’ятниця, 14 грудня. Про перспективи електронної гривні та нові норми споживання газу для населення:
Заборона на паркування біля житлових будинків. Відповідно до нових норм будівництва планувати паркомісця для автомобілів всередині невеликих житлових кварталів заборонено з 1 вересня 2018 року. Ця вимога відноситься до нових і поточних проектів забудови.
Електронна гривня – в НБУ розповіли, чого чекати. НБУ з 2016 року опрацьовує можливість впровадження е-гривні – національної валюти на основі технології блокчейн. Про перспективи впровадження електронної гривні в Україні розповів в. о. Департаменту стратегії реформування Національного банку України Михайло Відякін на 8-й практичній конференції Картковий бізнес і технології 2018, яка проходила 14 грудня в Києві.
Нові норми споживання газу. Згідно з проектом постанови уряду, пропонується встановити норму споживання газу на одну людину для домогосподарств з газовою плитою й централізованим гарячим водопостачанням (ЦГВ) на рівні 5,8 куб. м на період з квітня до вересня, і на рівні 8,8 куб. м на період з жовтня до березня.
Продовжили частину валютних обмежень. Національний банк продовжив дію вимог щодо обов’язкового продажу надходжень в іноземній валюті на користь юридичних осіб в розмірі 50% на період з 14 грудня 2018 року до 6 лютого 2019
Витрачаємо більше на їжу. Середньомісячні сукупні витрати одного домогосподарства у І півріччі 2018 року склали 8150 грн, що на 18% більше, ніж за аналогічний період 2017 року. Про це свідчать дані Держстатистики
Україну “заливає” нелегальним паливом. На території України працює близько 1,5 тис. нелегальних АЗС, які за рік заливають у баки водіїв 1,2 млн тонн “сірого” палива. У 2019 році обсяг тіньового пального в країні може досягти 1,5 млн тонн.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас