Регулятор просить перевірити законність дій ліквідатора санаторію "Женева" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Регулятор просить перевірити законність дій ліквідатора санаторію "Женева"

Фондовий ринок
271
Національний банк звернувся до Міністерства юстиції з проханням перевірити законність дій ліквідатора санаторію “Женева”.
Про це повідомляє прес-служба НБУ.
“Національний банк стурбований ситуацією навколо продажу майна санаторно-курортного комплексу “Женева”, який належить ТОВ “Трускавецьінвест”. Це товариство у 2013 році передало комплекс та земельну ділянку в заставу АТ “Єврогазбанк”, після чого банк передав майнові права на цю заставу Національному банку під кредит рефінансування…Національний банк звернувся до Міністерства юстиції України з проханням провести позапланову перевірку законності дій арбітражного керуючого ТОВ “Трускавецьінвест” В. Бондаренка”, – йдеться в повідомленні.
У регулятора зазначають, що у 2018 році ринкова вартість нерухомого майна, що входить до складу комплексу “Женева”, становила 261,6 млн грн (в т.ч.: 244, 6 млн грн – вартість нерухомості, 17 млн грн – земельної ділянки) за внутрішньою оцінкою НБУ.
Однак, за інформацією Нацбанку, арбітражний керуючий та ліквідатор комплексу В. Бондаренко такої оцінки вартості майна боржника не здійснював. Натомість на торгах, призначених на 28 грудня цього року, він визначив стартову ціну нерухомого майна ТОВ “Трускавецьінвест” – 223,1 млн грн з можливістю пониження початкової вартості майна до кроку аукціону, який складає 2,2 млн грн. Тобто у результаті торгів комплекс, який за оцінками НБУ коштує 261,6 млн грн, може бути проданий всього за 2,2 млн грн.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас