Рішення скасувати продаж прав на ТРЦ Respublika пов'язане з ризиком реалізації за заниженою ціною – НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рішення скасувати продаж прав на ТРЦ Respublika пов'язане з ризиком реалізації за заниженою ціною – НБУ

Фондовий ринок
466
Національний банк України (НБУ) ухвалив рішення скасувати проведення 13 грудня голландського аукціону з продажу прав вимоги за двома кредитами ліквідованого банку “Надра”, в заставі за якими перебуває недобудований столичний торговельно-розважальний центр Respublika, у зв’язку з ризиком реалізації активу за заниженою ціною.
“Таке рішення було ухвалено Національним банком, щоб уникнути ризику реалізації активу за заниженою ціною і для максимізації його вартості”, – повідомили агентству “Інтерфакс-Україна” в прес-службі регулятора.
Згідно з повідомленням, 12 грудня НБУ визнав таким, що втратило чинність, своє рішення про погодження умов реалізації прав вимоги за кредитними договорами банку “Надра”, виконання яких забезпечується іпотекою нерухомого майна ТРЦ Respublika, торги з яких повинні були відбутися в четвер, 13 грудня.
“Рішення щодо визначення подальших умов реалізації прав вимог за вказаними кредитними договорами буде затверджуватися виконавчою дирекцією ФГВФО, після чого Нацбанк розгляне питання про узгодження таких умов з Respublika”, – додали в НБУ.
Як повідомлялося, раніше Нацбанк погодив повторний продаж за системою “голландських торгів” прав вимоги за двома кредитами ліквідованого банку “Надра”, в заставі за якими перебуває ТРЦ “Республіка”. Фонд гарантування призначив аукціон на 13 грудня з початковою ціною 2,59 млрд грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас