Порошенко: Раніше судді роками чекали виклику на "кавьор" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко: Раніше судді роками чекали виклику на "кавьор"

Казна та Політика
800
Верховний суд повинен стати прикладом змін роботи судової влади для інших новостворених судів — апеляційних, окружних, Вищого антикорупційного суду та Вищого суду з питань інтелектуальної власності.
Про це заявив Президент Петро Порошенко під час виступу на конференції “Роль Верховного суду в забезпеченні прав і свобод людини”.
“Верховний суд має стати прикладом для інших судів — і новостворених апеляційних, і окружних, які будуть створені, і Вищого антикорупційного суду, і Вищого суду з питань інтелектуальної власності, конкурси до яких наразі проводяться Вищою кваліфікаційною комісією суддів”, – підкреслив Порошенко, додавши, що найближчим часом очікує “конкретних практичних результатів” від ВККСУ.
Президент також запевнив, що ті кроки, які були зроблені два роки тому з ухваленням змін до Конституції щодо судової реформи із деполітизації, посилення незалежності судової гілки влади вже “дають перші результати”.
“Зараз уже дуже швидко забули, як судді роками чекали затвердження у Верховній Раді, виклику на “кавьор”, звіту по конкретним справам. І політизація тоді здавалася можливою. Зараз ми маємо абсолютно іншу модель. Ефективне поєднання досвіду адвокатів, вчених, суддів теж іде зараз на користь реформі”, – підкреслив глава держави.
Крім того, від зауважив, що “неабияке значення” для незалежності суду має і належне фінансування судової системи, наголосивши, що це є пріоритетом державної влади.
“Сьогодні ці статті бюджету залишаються захищеними. В умовах війни, в умовах пріоритету оборони держави, підвищення рівня захисту людей судова влада залишається пріоритетом”, – переконує Порошенко.

Довідка finance.ua:

  • 15 грудня 2017 року розпочав роботу новий Верховний суд України, створений в рамках судової реформи на заміну ВСУ та трьом вищим судам.
  • Головою нового ВС шляхом таємного голосування було обрано Валентину Данішевську.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас