"Порушують дух і букву": Лукашенко заявляє про порушення РФ домовленостей щодо цін на газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Порушують дух і букву": Лукашенко заявляє про порушення РФ домовленостей щодо цін на газ

Енергетика
1027
Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявляє про порушення керівництвом Росії “духу і букви” раніше прийнятих рішень про інтеграцію двох країн.
“Рішення російського керівництва порушують дух і букву наших домовленостей. Наприклад, в сфері визначення цін на газ”, – заявив О.Лукашенко на прес-конференції для російських ЗМІ.
За його словами, раніше з російською стороною було досягнуто домовленостей про проведення в середині року переговорів про ціну на газ до 2025 року. “Не стали навіть розглядати (російська сторона – ред.). Це неправильно”, – вважає Лукашенко.
“Ми вимагаємо виконання домовленостей щодо створення рівних умов для суб’єктів господарювання”, – підкреслив він.
Президент Білорусі закликав РФ розвивати союзні відносини без шантажу.
“Шантажувати Білорусь, нахилити, стати коліном на груди – марно”, – заявив О.Лукашенко.
Він підкреслив, що інтеграція Білорусі і Росії повинна розвиватися “в ім’я єднання народів” і без “закулісних махінацій”.
“Треба виконувати договір (союзний договір – ред.) і йти крок за кроком з виконання цих угод”, – продовжив президент. Разом з тим глава держави зазначив, що “чим копати вглиб, треба зняти питання, що лежать на поверхні”.
Крім того, він повідомив, що напередодні отримав інформацію, що “уряд Росії розуміє, що треба йти крок за кроком, вирішувати економічні питання”. “У нас, у Білорусі та Росії, прийняті рішення, давно треба було це виконувати. І якщо це так, то ми двома руками “за”, – сказав президент.
Як повідомлялося, тиждень тому в ході засідання саміту Євразійського економічного союзу в Санкт-Петербурзі О.Лукашенко вкотре поскаржився на різницю цін на газ для Білорусі і сусідніх з нею областей Росії, що знижує конкурентоспроможність білоруських товарів на російському ринку.
Тим часом, на засіданні ради міністрів Союзної держави Росії і Білорусі 13 грудня питання можливого зниження ціни на газ для Мінська не обговорювалося, зазначав перший віце-прем’єр РФ Антон Силуанов.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас