Власник "112 Україна" продав канал і вийшов із медіабізнесу в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Власник "112 Україна" продав канал і вийшов із медіабізнесу в Україні

Фондовий ринок
3629
Власник швейцарської компанії Plirofories AG (володіла 100% телеканалів групи “112 Україна”) Едуард Кац заявив про вихід із медіабізнесу в Україні та продаж телевізійного каналу, повідомляється на сайті “112 Україна”.
“На жаль, нинішні політичні реалії в Україні не дозволяють забезпечити повноцінний розвиток каналу. Ми неодноразово зверталися до українських та європейських політиків, … просили захистити канал і вимагали не допустити згортання свободи слова в Україні. Але відсутність гарантій того, що ситуація із забезпеченням свободи слова в Україні покращиться, призвело до мого рішення про вихід з медіабізнесу в Україні”, – цитує слова Е.Каца прес-служба “112 Україна”.
Водночас у держреєстрі фізичних і юридичних осіб-підприємців міститься інформація про те, що станом на сьогоднішній день кінцевим бенефіціаром всіх шести телеканалів, що входять до “112 Україна”, є народний депутат України, член парламентського комітету з питань податкової та митної політики Тарас Козак (фракція “Опозиційний блок”).
Раніше Т.Козак також купив телеканал NewsOne, стосовно якого, як і стосовно телеканалів групи “112 Україна”, Верховна Рада вимагала від РНБО ввести санкції.

Довідка finance.ua:

  • Т.Козак довгий час працював у податкових органах.
  • У 2005-2010 рр. був заступником голови Державної митної служби.
  • З листопада 2010 року став депутатом Львівської обласної ради.
  • З 2014 року народний депутат Верховної Ради України VIII скликання (обирався в парламент від “Опозиційного блоку”).
За матеріалами:
112
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас