США перенесли запровадження нових мит на китайські товари на 2019 рік - Bloomberg — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США перенесли запровадження нових мит на китайські товари на 2019 рік - Bloomberg

Світ
162
Інформаційне агентство Bloomberg повідомляє, що США прийняли рішення перенести запровадження мит на китайські товари на 1 березня 2019 року.
Мита передбачають підвищення тарифів з 10% до 25% на низку китайських товарів. На думку експертів, завдяки цьому бюджет США отримає додатково 200 мільярдів доларів.
Очікується, що офіційно про рішення перенести запровадження мит влада США оголосить 14 грудня.
Раніше на саміті Великої двадцятки, що відбувся 30 листопада – 1 грудня в Аргентині президент США Дональд Трамп і китайський лідер Сі Цзіньпін досягли тимчасового “перемир’я” в торговельному протистоянні. США погодилися відкласти на 90 днів підняття штрафних мит на китайські товари – з 1 січня 2019 року американські мита мали зрости з 10% до 25%. Крім того, тоді Трамп повідомив, що і Китай погодився піти на взаємні кроки.
Крім того, лідери двох країн домовилися протягом цих трьох місяців не накладати нових торговельних обмежень і постаратися досягти нової двосторонньої торговельного угоди.
Однак якщо за цей час сторони не підпишуть таку угоду, після закінчення 90 днів після 1 січня США все-таки підвищать штрафні мита, що може призвести до заходів у відповідь з боку Китаю.
З початку липня Пекін і Вашингтон ввели взаємні мита на загальну суму понад $100 млрд.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас