Нацбанк продовжив частину валютних обмежень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк продовжив частину валютних обмежень

Фондовий ринок
1160
Національний банк продовжив дію вимог щодо обов’язкового продажу надходжень в іноземній валюті на користь юридичних осіб в розмірі 50% на період з 14 грудня 2018 року до 6 лютого 2019 року (включно).
У НБУ зазначили, що продажу підлягають надходження в іноземній валюті першої групи Класифікатора іноземних валют, банківських металів і в російських рублях. Продаж буде здійснюватися без доручення клієнта і виключно на наступний робочий день після дня зарахування таких надходжень на розподільчий рахунок.
Дію цієї вимоги продовжено до набрання чинності закону “Про валюту і валютні операції”, а також низки нормативно-правових актів НБУ, які сформують нову ліберальну систему валютного регулювання.
У Нацбанку нагадали, що в останній раз регулятор змінював розмір вимоги обов’язкового продажу валютних надходжень юросіб на початку квітня 2017 року, коли знизив її з 65% до 50%. Це лише один з кроків, зроблених НБУ на шляху до лібералізації валютного ринку і режиму вільного руху капіталів.
З 7 лютого 2019 року запроваджено черговий етап валютних пом’якшень: дерегуляція інвестицій за кордон, спрощення проведення транскордонних операцій населення з валютою і купівлі валюти на міжбанківському ринку для клієнтів банків.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас