Власники «єврономерів» знайшли спосіб обійти розмитнення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Власники «єврономерів» знайшли спосіб обійти розмитнення

Технології&Авто
4999
Останнім часом у європейських консульствах України підскочило число випадків постановки власників автомобілів з іноземною реєстрацією на тимчасовий консульський облік. Завдяки цьому «єврономери» можуть багаторазово перетинати кордон, не розмитнюючи авто.
Українські дипломати в країнах Європи, особливо в Східній Європі, скаржаться, що через власників «євроблях» зараз буквально паралізована робота практично всіх консульств. Дипломатів відволікають від своєї основної роботи.
Наприклад, у Варшаві щодня під консульським відділом збираються кілька сотень українців, які хочуть якомога швидше стати на консульський облік. При цьому співробітники консульського відділу за один день можуть прийняти тільки до 160 осіб. В результаті черга накопичується і створюється напруженість.
Глава консульського відділу посольства України у Варшаві Світлана Крися вважає, що це результат введення в нашій країні з кінця листопада нових правил розмитнення автомобілів з іноземною реєстрацією і контролю за ними. Вона каже, що потрібно вирішити проблему з власниками «єврономерів», які почали масово ставати на консульський облік. Адже це призвело в тому числі і до зниження грошових надходжень до українського бюджету. Тому, що за постановку на консульський облік не беруть грошей.
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас