Рентабельність компаній і дії ФРС стануть головними ризиками для ринку акцій США в 2019 р — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рентабельність компаній і дії ФРС стануть головними ризиками для ринку акцій США в 2019 р

Світ
190
Зниження рентабельності американських компаній і дії Федеральної резервної системи (ФРС) є основними джерелами ризиків для фондового ринку США, прогнозують експерти HSBC Holdings Plc.
“Суттєвого зниження загальної рентабельності, яка може стати наслідком прискорення зростання зарплат, може виявитися достатньо для різкого погіршення прогнозу прибутку компаній, і, як наслідок, для закінчення “бичачого” тренду на ринку, особливо якщо зростання зарплат сприятиме подальшій жорсткості грошово-кредитної політики Федрезерву”, – наводить слова стратега HSBC з глобального ринку акцій Бена Лейдлера MarketWatch.
Підйом ставок є другим найважливішим ризиком. HSBC прогнозує два підвищення ставки в 2019 році, проте ФРС може відреагувати на зростаючу інфляцію більш агресивними заходами.
Тоді, за словами експертів банку, можливі два сценарії. Якщо прискорення інфляції буде викликано посиленням зростання економіки, це стане позитивним фактором для акцій, однак якщо підйом цін стане наслідком підвищення мит на імпорт різних товарів, ринок акцій може опинитися під ударом.
Третій ризик, що виникає з другого, – збільшення вартості запозичення для американських компаній.
“Якщо корпорації зіткнуться з подвійним ефектом від збільшення вартості позик і зниження операційного прибутку в умовах економічного спаду, деякі з них зіткнуться з труднощами”, – наголошується в звіті HSBC. Причому найбільші проблеми будуть у нефінансових компаній з рейтингами інвестиційного рівня.
Нарешті, останній ризик, також пов’язаний з діями центробанків, полягає в волатильності на ринку паперів з фіксованою прибутковістю. Експерти HSBC вказують, що в останні кілька років волатильність була низькою, але ситуація може змінитися на тлі підвищення ставок Федрезерву, а також очікувань нормалізації грошово-кредитної політики в єврозоні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас