Nokia запустила базову станцію на водяному охолодженні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Nokia запустила базову станцію на водяному охолодженні

Фондовий ринок
994
Фінський виробник телекомунікаційного обладнання Nokia оголосив про встановлення першої в світі комерційної базової станції з рідинним охолодженням. Вона дозволяє скоротити витрати операторів і власників будинків, а також зменшити викиди парникових газів в атмосферу.
Тепло, яке виробляє нова базова станція, направляється в систему опалення житлового будинку, що скорочує витрату традиційної енергії в цій системі. В ході випробувань цього рішення в Nokia Bell Labs спостерігалося скорочення викидів вуглекислого газу на величину на 80% і скорочення енергоспоживання на 30%. Це дуже істотна економія як для операторів зв’язку, так і для власників будинків.
Рідинне охолодження робить непотрібними кондиціонери і вентилятори, що обіцяє операторам ще більшу економію енергії, продовження життєвого циклу устаткування і зниження шумового фону навколо базової станції, відзначають в Nokia.
“Це перше комерційне впровадження дозволить нам зрозуміти реальні переваги технології для клієнтів, таких як Elisa, при переході на 5G, і дізнатися, як можна впровадити систему в більш широкому масштабі, щоб допомогти знизити вплив інформаційно-комунікаційних технологій на навколишнє середовище”, – повідомив керівник групи по роботі з компанією Elisa в Nokia Пекка Сундстрем (Pekka Sundström).
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас