SoftBank хоче продати акції Nvidia — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

SoftBank хоче продати акції Nvidia

Фондовий ринок
405
Японський телекомунікаційний гігант SoftBank Group збирається на початку 2019 року продати свою частку в Nvidia через падіння котирувань виробника графічних рішень.
Про це стало відомо інформаційному агентству Bloomberg від обізнаних джерел.
За їхніми даними, на запланованій угоді SoftBank розраховує заробити близько 3 млрд доларів прибутку. Щоправда, наразі остаточне рішення ще не ухвалено, і цілком можливо, що SoftBank передумає позбавлятися частки в Nvidia.
У травні 2017 року Bloomberg повідомило про інвестування SoftBank близько 4 млрд доларів на купівлю цінних паперів Nvidia. В результаті чого частка японської компанії в американській склала 4,9% і SoftBank став четвертим за величиною інвестором Nvidia.
У вересні 2018 року вартість пакету акцій Nvidia, що належить SoftBank, досягла пікового значення в 7 млрд доларів. Тоді японський холдинг міг би заробити близько 6 млрд доларів, якби виконав всі свої опціони за середньою ціною.
Однак з 1 жовтня 2018 року, коли акції Nvidia досягли максимуму, подешевшали на 48% до 11 грудня через торгову війну між США і Китаєм, а також песимістичні прогнози щодо попиту на ринку і зростання чіпмейкерів.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас