У НБУ повідомили, скільки розраховують отримати від МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У НБУ повідомили, скільки розраховують отримати від МВФ

Казна та Політика
532
Національний банк України (НБУ) розраховує на позитивне рішення ради директорів Міжнародного валютного фонду (МВФ) з питання продовження співпраці з Україною і чекає надходження першого траншу за новою програмою stand-by до 25 грудня.
Про це заявив глава НБУ Яків Смолій.
“Засідання ради директорів МВФ заплановано на вівторок, 18 грудня, де буде розглядатися українське питання. Ми очікуємо на позитивне рішення щодо програми stand-by на заміщення чинної програми EFF і очікуємо, що черговий транш надійде після прийняття рішення до Різдва (25 грудня)”, – сказав він під час брифінгу в Києві в четвер.
Глава НБУ додав, що сума першого траншу за програмою stand-by, за попередніми оцінками, складе $1,4-1,9 млрд. Остаточна сума буде відома після засідання ради директорів.
Як повідомлялося, Україна розраховує на прийняття радою директорів Фонду в грудні рішення про відкриття нової 14-місячної програми підтримки економічної політики stand-by (SBA), яка замінить програму розширеного фінансування (EFF), яка затверджена в березні 2015 року і закінчується в березні 2019 року. Передбачається, що програма stand-by обсягом близько $3,9 млрд допоможе Україні підтримувати макростабільність в період проведення президентських і парламентських виборів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас