Міносвіти витратить на молодих вчених 75 млн гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міносвіти витратить на молодих вчених 75 млн гривень

Казна та Політика
488
На фінансування проектів молодих вчених з вузів і наукових установ Міністерства освіти і науки передбачено 75 мільйонів гривень.
Як повідомили в прес-службі МОН, сьогодні Конкурсна комісія з відбору проектів під головуванням заступника міністра освіти і науки Максима Стріхи ухвалила рішення про фінансування в наступному році 54 нових проектів молодих учених.
На 2019-й рік для їх впровадження державою передбачено 23 млн гривень.
«За рахунок держави молоді науковці проводитимуть дослідження у сфері оборони, енергозберігальних технологій, медицини і біотехнологій, нових матеріалів, робототехніки, екології, сільського господарства тощо. Відібрані проекти будуть виконуватися протягом трьох років», – йдеться в повідомленні.
У МОН повідомили, що 52 млн гривень виділено на фінансування розпочатих раніше робіт молодих вчених – відібраних на конкурсі 2017 року.
«На 2019 рік нам вдалося закласти найбільше фінансування проектів молодих вчених – загальна сума на нові та продовження раніше розпочатих робіт становить 75 млн гривень. Це – 13,2% від загального фінансування МОН проектних наукових робіт. До 2020 року ми плануємо довести бюджет цього конкурсу до 100 млн гривень, адже підтримка молодих вчених – це один з пріоритетів МОН», – зазначив генеральний директор директорату науки МОН Дмитро Чеберкус.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас