Рада звільнила від сплати ПДВ імпорт енергетичного обладнання для сонячних і вітроелектростанцій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада звільнила від сплати ПДВ імпорт енергетичного обладнання для сонячних і вітроелектростанцій

Енергетика
1550
Закон з “бюджетного пакету” з поправками до Податкового кодексу та низка інших законодавчих актів (реєстраційний номер 9260) містить норму про звільнення сплати податку на додану вартість (ПДВ) імпортованого енергетичного обладнання для сонячних і вітроелектростанцій, повідомив глава Асоціації споживачів енергетики і комунальних послуг Андрій Герус.
“У законопроекті була норма про ПДВ-пільгу для електромобілів. Прогресивно, за чисту екологію, як в Європі. Але туди було додано ще кілька малозрозумілих товарних кодів – введені ПДВ-пільги на імпорт цього ж енергетичного обладнання (для обладнання відновлюваної енергетики – ІФ), а також на імпорт котушок і трансформаторів”, – написав він у соцмережі Facebook.
Він нагадав, що раніше цю поправку депутат від “Народного фронту” Юрій Вознюк запропонував в законопроекті зі змінами до Податкового кодексу, що стосуються захисту прав дітей, однак її не підтримав парламент.
“Тоді, звісно, за випадковим збігом обставин, виявилося, що якраз ДТЕК Ахметова найбільше планував завозити в 2019 році такого обладнання. Він економив на такому близько 2 млрд грн ПДВ”, – підкреслив А.Герус.
За його оцінками, через введену до 2022 року пільгу на сплату ПДВ бюджет недоотримає 5-10 млрд грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас