Apple робить власний модем, щоб конкурувати з Qualcomm — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple робить власний модем, щоб конкурувати з Qualcomm

Фондовий ринок
366
Компанія Apple, імовірно, працює над власним модемом, що дозволить їй краще конкурувати з Qualcomm.
Таких висновків журналісти дійшли, дослідивши нові списки вакансій Apple.
Дві вакансії явно призначені для найму пари архітекторів стільникових модемних систем, одного в Санта-Кларі і одного в Сан-Дієго. Оголошення з’явилися поряд з кількома іншими вакансіями, які Apple відкрила в Сан-Дієго для інженерів-проектувальників RF.
Судячи з усього, Apple не тільки потенційно працює над створенням власного модему, але насправді спеціально націлена на його використання у майбутніх iPhone, бо компанія прагне відмовитися від рішень свого давнього партнера Intel на користь власних.
Тим не менш, до створення нового модему ще багато років, і навіть імовірний 5G iPhone від Apple, запланований на 2020 рік, замість цього буде використовувати модем 5G від Intel, що розробляється. Це логічно – якщо Apple зараз тільки починає наймати співробітників, потрібно не менше кількох років, перш ніж компанія буде готова до постачання обладнання.
Проблема Apple полягає в тому, що вона, звичайно, може використовувати модеми Intel, але коли справа доходить до цифр, Intel просто не встигає за продуктивністю в порівнянні з модемами Qualcomm. Нещодавній аналіз від компанії Ookla показав, що Snapdragon 845 компанії Qualcomm пропонує значно кращі швидкості, ніж пристрої з модемами Intel. Результати показали швидкість завантаження на 40 відсотків вищу і швидкість завантаження на модеми Qualcomm на 20 відсотків вищу, ніж у моделей Intel.
Apple вже давно розробляє свої власні мобільні процесори для пристроїв iPhone і iPad. Перехід на спеціалізований модем, де компанія зможе додатково управляти конкретним обладнанням для своїх пристроїв, може забезпечити аналогічний прорив у продуктивності.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас