Енергосховище Тесла в Австралії заощадило $40 млн. за перший рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Енергосховище Тесла в Австралії заощадило $40 млн. за перший рік

Енергетика
4699
Neoen, компанія-власник гігантського енергосховища Тесла в Південній Австралії, випустила новий звіт за перший повний рік роботи, який продемонстрував, що система зберігання енергії заощадила близько $40 млн. протягом останніх 12 місяців.
Найбільша у світі акумуляторна система від Tesla була встановлена в грудні минулого року і має ємність 129 МВт-год енергії та потужність 100 МВт. Вона настільки ефективна, що за два дні, поки акумулятори працювали на повну потужність, компанії вдалося продати енергії на $ 1 млн.
Компанією Neoen було укладено контракт з Aurecon для оцінки впливу проекту. Вдалося зясувати, що енергосховище дозволяє щорічно економити близько $ 40 млн., враховуючи те, що будівництво системи обійдеться в $ 66 млн, за даними іншого звіту від Neoen.
Енергосховище Тесла замінило газові електростанції, які обходилися австралійцям дуже дорого.
Крім того, вона допомагає уникнути блекауту, підключаючись до мережі при екстреному відключенні електрики. Причому, система від Tesla робить це миттєво, на відміну від газових турбін, яким потрібен час на запуск. Але головне, Hornsdale Power Reserve дозволила штату на 75% скоротити вартість допоміжних послуг з обслуговування енергомережі і проклала шлях новим проектам з будівництва систем зберігання енергії.
«Аналіз даних з першого року експлуатації дав нам реальне уявлення про можливості цієї нової технології, в тому числі про те, як ці системи можуть допомогти поліпшити стабільність, зменшити ймовірність подій, пов’язаних з навантаженням, і сприяти зниженню оптових цін. Дані говорять, що це може допомогти нам оптимізувати роботу австралійської енергетичної системи»- прокоментував результати енергетичний лідер Aurecon, Пол Глісон.
За матеріалами:
EcoTown
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас