ДТЕК і Vestas починають будівництво Орловської ВЕС вартістю 135 млн євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДТЕК і Vestas починають будівництво Орловської ВЕС вартістю 135 млн євро

Енергетика
2633
ДТЕК ВДЕ і данська і компанія Vestas, світовий лідер з виробництва вітротурбін, уклали договір на будівництво Орловської вітроелектростанції (ВЕС) потужністю 100 МВт. Орловська ВЕС – третій проект ДТЕК у вітроенергетиці, що стартував у 2018 році. Завдяки реалізації всіх запланованих проектів потужності компанії у вітровій генерації до кінця наступного року досягнуть 500 МВт, пише Сьогодні.
Інвестиції в Орловську ВЕС перевищать 135 млн євро. Станція розташується на Азовському узбережжі в Запорізькій області. На ВЕС будуть змонтовані 26 вітротурбін Vestas потужністю 3,8 МВт кожна. Ця модель зібрана на платформі, яка вже відмінно себе зарекомендувала в Україні, як за вітродинамічними характеристиками, так і з видачі електричної потужності в мережу.
Зараз на майданчику Орловської ВЕС закінчуються підготовчі роботи, активне будівництво почнеться вже в січні і триватиме до кінця 2019 року.
“Сукупно в поточному році ми запустили будівництво 500 МВт нових сонячних і вітрових електростанцій. Інвестиції, залучені компанією в галузь за останні два роки, склали близько 700 млн євро. У 2019 році ми плануємо збільшити портфель ВДЕ до 1 000 МВт. Це внесок компанії в реалізацію енергетичних та екологічних цілей, а також в інноваційну трансформацію енергосистеми країни” – зазначив генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко.
Щорічно Орловська ВЕС вироблятиме близько 380 млн КВт∙год “зеленої” електроенергії. Такої кількості електроенергії достатньо для забезпечення потреб в електриці близько 200 тисяч домогосподарств. Генерація зеленої електроенергії Орловської ВЕС допоможе скоротити викиди СО₂ на 400 тис. тонн на рік. Завдяки будівництву ВЕС в регіоні будуть створені кілька сотень тимчасових і десятки постійних робочих місць.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас