Розробка Honda дозволить поліпшити акумулятори — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розробка Honda дозволить поліпшити акумулятори

Технології&Авто
1252
Honda відрапортувала про нові досягнення, які дозволять поліпшити характеристики акумуляторних батарей для автомобілів з електричним приводом.
У роботі взяли участь фахівці Дослідницького інституту Honda, Каліфорнійського технологічного інституту і однієї з лабораторій Національного управління США з повітроплавання і дослідження космічного простору (NASA).
Мова йде про новий хімічний склад батарей, який дозволить використовувати матеріали з вищою енергоємністю і зниженим рівнем впливу на навколишнє середовище.
«Згідно з дослідженням, команда відкрила нові можливості розробки високоємних батарей, здатних задовольнити постійно зростаючий попит на тривалість заряду. Технологія дозволяє впоратися з існуючими температурними обмеженнями, позаяк використовує фторид-іонні батареї (FIB)», – заявляє Honda.
Батареї FIB мають низку переваг перед іншими джерелами живлення. Внаслідок низької атомної маси фторидів, акумуляторні джерела на основі цього елемента можуть забезпечити вкрай високу енергоємність – до 10 разів вищу, ніж можливості літій-іонних технологій. FIB вважаються рішенням наступного покоління, вони досі обмежені вимогами щодо температури.
Фторид-іонна батарея повинна функціонувати в умовах підвищених температур – понад 150 градусів за Цельсієм – для нормальної роботи електролітів фториду. В ході нової роботи дослідники запропонували метод створення фторид-іонної електрохімічної клітини, здатної працювати при кімнатній температурі.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас