На купівлю "дочки" російського ВТБ претендують кілька банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На купівлю "дочки" російського ВТБ претендують кілька банків

Кредит&Депозит
1436
Кілька банків подали заявки для участі в конкурсі щодо виведення з ринку неплатоспроможної “дочки” російського державного банку ВТБ, повідомили у Фонді гарантування вкладів фізичних осіб.
“Відразу кілька попередньо кваліфікованих осіб, включених до відповідного переліку НБУ, проявили свою зацікавленість у виведенні з ринку неплатоспроможного ВТБ банку одним із способів, передбачених п.2-5 ч.2 ст.39 закону Про систему гарантування вкладів фізичних осіб”, – повідомив агентству Інтерфакс-Україна заступник начальника відділу впровадження планів врегулювання неплатоспроможності банків ФГВФО Григорій Лур’є.
За його словами, за результатами такого конкурсу приймаючому або перехідному банку можуть бути передані активи та зобов’язання неплатоспроможного банку або неплатоспроможний банк може бути проданий інвестору в цілому.
Водночас джерела Економічної правди повідомили, що на купівлю ВТБ банку претендує ТАСкомбанк Сергія Тігіпка.
За даними співрозмовників, заявки на конкурс з відбору кваліфікованих інвесторів подали ТАСкомбанк і Альфа-банк. Однак останній не зробив гарантійний внесок.
На балансі ВТБ банку залишилося близько 600 об’єктів нерухомості, і цих активів вистачить на покриття більшої частини вимог кредиторів.

Довідка finance.ua

  • Банк ВТБ – російський комерційний банк c державною участю (60,9% належить уряду РФ). Другий за величиною активів банк країни і перший за розміром статутного капіталу.
  • 27 листопада НБУ визнав ВТБ банк неплатоспроможним.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас