Порошенко підписав закон про припинення дружби з РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко підписав закон про припинення дружби з РФ

Казна та Політика
1975
Президент України Петро Порошенко підписав закон про припинення дії Договору про дружбу, співпрацю і партнерство між Україною і Росією.
Про це він повідомив у Twitter.
“Непродовження Договору про дружбу, співпрацю і партнерство між Україною і РФ слід розглядати не як епізод, а як частину нашої стратегії на остаточний розрив з колоніальним минулим і переорієнтацію на Європу. Інші складові цієї стратегії – це безвіз, Угода про асоціацію з ЄС, Томос про створення незалежної автокефальної української церкви, вихід з СНД, закріплення в Конституції курсу на вступ до ЄС і НАТО, створення потужної професійної патріотичної української армії, підтримка української мови”, – зазначив Президент у зверненні з приводу підписання закону.
Крім того, він виступив з вимогою до МЗС щодо “завершення роботи з інвентаризації договірно-правової бази з РФ”.
“Будемо і надалі робити висновки про корисність тих чи інших угод”, – додав Президент.
“Вимагаю від Кабінету міністрів термінових і дієвих кроків з метою створення міжвідомчого координаційного органу для формування консолідованої претензії України до Росії за завдані тривалою збройною агресією збитки. Розраховую, що особливий статус та спеціальні функції дозволять такому органу досить ефективно виконувати покладені на нього завдання із захисту національних інтересів України”, – зазначив Порошенко.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас