Китай відновив валютний своп з Україною на 15 млрд юанів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай відновив валютний своп з Україною на 15 млрд юанів

Валюта
727
Національний банк України і Народний банк Китаю відновили двосторонній договір про валютний своп для валют юань/гривня ще на три роки.
Максимальна сума валютного свопу залишається незмінною – 15 млрд юанів, що зараз еквівалентно 62 млрд грн (понад $2,2 млрд).
Договір про валютний своп 10 грудня підписали голова Національного банку України Яків Смолій та голова Народного банку Китаю Й Ган під час робочого візиту Якова Смолія в Пекін.
Підписаний договір – вже третя подібна угода між Національним банком України і Народним банком Китаю. Термін дії попереднього трирічного договору про валютний своп на суму до 54 млрд грн і 15 млрд юанів закінчився в червні 2018 року.
“Китай – це другий найбільший торговельний партнер України за товарообігом, а роль юаня в міжнародній торгівлі зростає. Доступ до коштів, отриманих за договором, сприятиме здійсненню торгівлі між Україною і Китаєм в юанях. Договір сприятиме подальшій економічній співпраці між нашими двома країнами” , – заявив Яків Смолій.
За словами глави Народного банку Китаю, економічна співпраця між Китаєм і Україною зміцнюється: “Відновлення нашого двостороннього валютного свопу сприятиме подальшому розвитку торгівлі та інвестицій між двома країнами та поглибленню двосторонніх економічних зв’язків”.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас