Експерти назвали світових лідерів у виробництві зброї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти назвали світових лідерів у виробництві зброї

Казна та Політика
917
Американські компанії і надалі домінують на світовому ринку озброєнь. Такі результати нового дослідження Стокгольмського інституту проблем світу (SIPRI). На першому місці в списку ста найбільших виробників зброї, як і раніше, залишається американський концерн Lockheed Martin, чий дохід у 2017 році склав 44,9 мільярда доларів США.
Загальні продажі 100 найбільших оборонних концернів світу торік склали 398 мільярдів доларів, пише DW. Зросли в 2017 році і продажі російських виробників зброї, які посунули з другого місця британських конкурентів. Сукупні продажі десяти російських збройних компаній склали майже десять відсотків від світових продажів зброї.
Найбільша німецька оборонна компанія Rheinmetall AG зі штаб-квартирою в Дюссельдорфі посідає лише 25-е місце в списку з продажами в обсязі 3,4 мільярда доларів. Разом з Rheinmetall AG в списку ста найбільших виробників зброї і розмістилися німецькі компанії Thyssenkrupp і Krauss-Maffei Wegmann.
Вони виробляють підводні човни, кораблі, танки і бронеавтомобілі для Бундесверу, а також продають озброєння за кордон. Найбільшим виробником зброї в Західній Європі залишилася Великобританія, за нею йде Франція. Британський мегаконцерн BAE Systems, який налічує понад 83 тисячі співробітників, – єдина європейська компанія, яка увійшла до топ-5 виробників світу.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас