Apple купує стартап Platoon — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple купує стартап Platoon

Фондовий ринок
894
З метою запропонувати інді-музикантам нову форму поширення створеного ними контенту Apple придбала стартап Platoon. Ця угода дозволить знайти і «просунути» виконавців, чия творчість може бути надана користувальницькій аудиторії лише через сервіс Apple Music.
Розроблений фахівцями стартапу Platoon алгоритм дозволяє знайти перспективного музиканта, щоб залучити його в свою команду. Виконавці ж отримають зручний інструмент для власного просування без величезних фінансових витрат.
Маловідомі виконавці, завдяки розробкам Platoon, отримають фінансову підтримку, що дозволить їм придбати і студійний час, і спеціальне програмне забезпечення для редагування створеної композиції.
Варто зазначити, що в останні роки Apple витрачає все більше коштів на створення програмних платформ і онлайн-сервісів, прагнучи подолати явний дисбаланс в лінійці пропонованих користувачам продуктів, маючи намір компенсувати зниження продажів Айфон. Ймовірно, що придбання стартапа з наявною в його розпорядженні інтелектуальною власністю, має доповнити «яблучні» інструменти музичної аналітики, вже розроблені раніше.
Багато експертів відзначають, що зацікавленість Apple в насиченні ринку «яблучними» програмними рішеннями або сервісами не дає бажаного економічного ефекту.
На сьогоднішній день найбільшим і найефективнішим придбанням Apple в музичному просторі є придбання в травні 2014 компанії Beats Electronics за 3 мільярди доларів.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас