Прикордонники почали перевіряти наявність "Зеленої карти" в автоматизованому режимі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прикордонники почали перевіряти наявність "Зеленої карти" в автоматизованому режимі

Казна та Політика
581
Держприкордонслужба в окремих автомобільних пунктах пропуску державного кордону почала в тестовому режимі перевірку наявності у автовласників сертифікатів “Зелена карта” в автоматизованому режимі через запит в централізовану базу даних Моторного (транспортного) страхового бюро України.
Таким чином, відтепер прикордонники при оформленні громадян, які перетинають державний кордон на автомобілях з українською реєстрацією, відразу на місці перевіряють справжність страхових полісів.
Якщо в базі даних МТСБУ прикордонники не знайдуть інформації про укладення відповідного договору, то автомобіль кордон не перетне, оскільки в’їзд транспортних засобів без зазначеного поліса в країни міжнародної системи страхування “Зелена карта” заборонено чинним законодавством. Невідповідність номера авто в базі МТСБУ і зазначеного в сертифікаті також є підставою вважати поліс “Зелена карта” підробленим.
Громадяни, які навмисне пред’являють підроблені страхові документи, зобов’язані сплатити штраф до 50 тис. грн або понести покарання у вигляді арешту на термін до 6 місяців, або обмеженням волі на термін до двох років.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас