Порошенко: Росія розв'язала економічну війну проти України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко: Росія розв'язала економічну війну проти України

Казна та Політика
2445
Президент Петро Порошенко у статті The New York Times провів паралелі між Другою світовою війною і подіями 2014 року, коли одна країна самотужки намагалася перекроїти карту Європи, вдавшись до військової агресії.
“Росія бере участь в економічній війні, намагаючись повільно придушити українські експортні ринки, і слова західного засудження цієї осені лише погіршували поведінку Росії”, — написав Петро Порошенко.
Він наголосив, що російська атака в Керченській протоці та Чорному морі 25 листопада не була окремою подією, адже з 2014 року Росія регулярно порушує міжнародні правила мореплавства та договори в обох цих водах та Азовському морі.
“Вона викрала наші енергоресурси та рибні ресурси, завдала шкоди засобам існування України, заблокувала трафік та торгівлю в наших портах. Влітку Росія підвищила напруженість, регулярно затримуючи комерційні кораблі, що прямували в українські порти”, — зазначив Петро Порошенко.
Президент нагадав послідовність дій у “повзучій агресії РФ”. За його словами, крадіжка Кримського півострова Росією викликала засудження та економічні санкції усього світу.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас