ЗМІ дізналися деталі звинувачення проти фіндиректора Huawei — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЗМІ дізналися деталі звинувачення проти фіндиректора Huawei

Фондовий ринок
827
Фінансового директора і дочку засновника китайської компанії Huawei Technologies Мен Ванчжоу затримали в межах розслідування схеми використання глобальної банківської системи для обходу американських санкцій проти Ірану, повідомляє Reuters з посиланням на джерела, знайомі з ходом розслідування.
За словами співрозмовників, США розслідують можливе порушення Huawei санкцій проти Ірану, починаючи з 2016 року, і використання компанією банку HSBC для здійснення незаконних операцій з участю Ірану.
У 2012 році HSBC заплатив $1,92 млрд і уклав угоду про відстрочення судового переслідування з офісом прокурора Брукліна в справі про сприяння мексиканським наркокартелям у відмиванні грошей і порушення санкцій проти Ірану.
Представники HSBC і Huawei відмовилися від коментарів. За словами джерела, знайомого з цим питанням, щодо HSBC розслідування не проводиться.
Нагадаємо, що в Канаді затримали фінансового директора китайської компанії Huawei Technologies Мен Ванчжоу, екстрадицію якої запитують США за підозрою в порушенні американських торгових санкцій проти Ірану.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас