Аграріям на третину скоротили програму держпідтримки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аграріям на третину скоротили програму держпідтримки

Аграрний ринок
255
Верховна Рада ухвалила закон зі змінами до державного бюджету на 2018 рік, який скорочує фінансування за трьома програмами підтримки АПК в цілому на 2,1 млрд грн – до 4,2 млрд грн.
Відповідна зміна міститься в прийнятому в другому читанні і в цілому законі №9369 з техніко-юридичними правками.
Згідно з пояснювальною запискою до законопроекту, фінансування за бюджетною програмою підтримки галузі тваринництва зменшується на 979 млн грн – до 3 млрд грн, підтримки фермерських господарств – на 850 млн грн, до 150 млн грн, підтримки сільгосптоваровиробників – на 250 млн грн, до 695 млн грн.
“Ми виступаємо категорично проти таких змін. Ті 2 млрд грн, що нібито “заощадив” уряд, повинні бути виплачені аграріям. “Економія” ж виникла виключно в результаті потворного механізму розподілу коштів, який фактично залишив сільгоспвиробників без державної допомоги. Всі найбільші аграрні асоціації ще в минулому році попереджали, що все саме так і буде”, – прокоментував рішення парламенту заступник голови Всеукраїнської аграрної раді Михайло Соколов.
Міністерство аграрної політики і продовольства по станом на 30 листопада 2018 направило аграріям 2,6 млрд грн з 6,3 млрд грн, виділених з бюджету на державну підтримку агропромислового комплексу в цьому році, що склало 41%.
Нагадаємо, прийнятим законом Рада також перерозподілила ряд витрат, зокрема, збільшила фінансування пенсій на 10,8 млрд грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас